Persoonlijke moeilijkheden

persoonlijke-moeilijkheden

In een sterk geïndividualiseerde samenleving leren we van jongs af aan verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven en onze acties, en bij uitbreiding deze van onze kinderen. Moeten we niet succesvol zijn en ons gelukkig voelen? Zijn onze kinderen ook niet een weerspiegeling van hoe goed we het willen doen als ouder? Is het werk ook niet een weerspiegeling van onszelf en hoe succesvol we proberen te zijn in deze maatschappij?

Op keerpunten, tijden van crisis of  verstarde situaties lukt het soms gewoonweg niet om de uitweg of oplossing te zien. Je zou van minder terugvallen in een melancholische toestand naar hoe het zou kunnen zijn of hoe het was. Afwijkend of ‘onproductief’ gedrag is nu eenmaal minder aanvaard in onze samenleving en kan een donker gevoel van teleurstelling, verdriet en angst veroorzaken.

Aandacht, (zelf)reflectie, rust, creativiteit en  gemeenschapszin zijn beproefde manieren om iets te verwerken of om oplossingen te vinden.  Het verlangen naar een uitweg stimuleert de creativiteit. Sta even stil en breek jouw moeilijkheden open in de zoektocht naar nieuwe inzichten en oplossingen.

“Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken,
Blijf ik denken zoals ik altijd al dacht.
Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht,
Blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven wat ik altijd heb geloofd,
Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan,
Blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt.”
– Schrijver onbekend

Oplossingen vanuit jezelf

Samen zoeken we naar manieren om jouw moeilijkheden te kunnen kaderen en vanuit je eigen krachten oplossingen te vinden om hiermee om te gaan.

Zowel kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met hun verhaal terecht bij TassCoffee voor coaching op individuele basis of vanuit groeps- of gezinsperspectief. Het kan gaan over persoonlijke ontwikkeling, stress, (faal)angst, zelfbeeld, identiteitsgevoel, conflicten, …

Zullen we samen oplossingen zoeken voor wat momenteel moeilijk loopt?

Door onze website te gebruiken, aanvaardt u het gebruik van cookies.