Studiekeuze

studiekeuze

Wie stond als jongere, tijdens of op het einde van het middelbaar, stil bij zijn of haar talenten en wat ze later professioneel wilden bereiken? Ik te weinig alvast.

De officiële instanties begeleiden jongeren op een professionele manier naar studiekeuzes via allerlei testen, interessetesten, intelligentietesten,… Als ouder begeleid je ook je kind naar de beste studiekeuze gebaseerd op capaciteiten, interesses, eigen ervaringen…

“Wie nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd.”
– Albert Einstein

Een verankerde studiekeuze

Hoe fijn is het als je als jongere een neutrale gesprekspartner ontmoet die in alle veiligheid peilt naar jouw talenten, drijfveren, motivaties… en professionele dromen. Een juist inzicht in wie je bent en wat je wil maakt de studiekeuze zoveel makkelijker en schakelt spijtgevoelens, “wat als”, “een algemene richting kiezen want dat geeft later veel opties op de arbeidsmarkt”… voor een groot stuk uit.

Het is motiverend om te weten waarom je echt voor een bepaalde studierichting kiest en wat je er later mee wil bereiken. Het geeft een extra energie om vol te houden, te studeren en uiteindelijk je doel te bereiken.

Hoe verloopt de studiekeuze coaching

Je hoeft voor deze coaching geen testen af te leggen, enkel jezelf te durven zijn en in gesprek te willen gaan. We kijken naar jouw mogelijkheden, wat je motiveert, wat je professioneel zou willen bereiken en leggen dan een link naar de arbeidsmarkt. Zo wordt het studiekeuze een onderbouwde keuze en heb je een duidelijk beeld wat je ermee wil bereiken en of het jou kan liggen. Op het einde van de sessie, die gemiddeld 1.5u tot 2u duurt, ben je klaar om je verder te verdiepen in praktische studieopties.

Als je graag samen in gesprek gaat met je ouders, kan dat zeker. Je ouders kunnen dan op het einde van de sessie aansluiten.

Maak geen gewoon goede studiekeuze, maar meteen de juiste!

Door onze website te gebruiken, aanvaardt u het gebruik van cookies.