Natalie Neyt

Hallo, ik ben Natalie Neyt.

In een ver verleden studeerde ik aan de universiteit Gent af als criminologe, gespecialiseerd in jeugdcriminologie en kinderrechten. Ik wilde dolgraag iets betekenen voor jongeren in moeilijkheden.

Bij mijn studiekeuze had ik rekening gehouden dat ik absoluut maatschappelijk iets wilde betekenen in mijn latere loopbaan. Zo werkte ik eerst een paar jaar als criminologisch onderzoeker en nadien belandde ik op het departement Human Resources in verschillende types van organisaties. De verantwoordelijkheid en impact die Human Resources kan hebben op het aantrekken, laten groeien en engageren op lange termijn van mensen die passen binnen de organisatie, boeit me tot op heden.

Ik leek echter steeds te springen van de ene uitdaging en omgeving naar de andere. Ik werd rusteloos na een paar jaar in “dezelfde” job of bij dezelfde voorspelbare groep. Als er niet snel andere opties waren, dan sprong ik wel naar een andere organisatie of richting. Ik sprong van statutaire functies naar interim naar internationale bedrijven en lokale organisaties. Ik was eigenlijk nooit echt tevreden in mijn job, met wat ik presteerde of zelfs wie ik was. Ik vergeleek me met anderen waardoor ik nooit trots was op wat ik zelf realiseerde.

Door een persoonlijk verlies werd ik opeens ook heel erg geconfronteerd met mezelf: wie ben ik, wat wil ik, wat wil ik bereiken in het leven, wat wil ik professioneel doen… En ik sprong…

“Worden is beter dan zijn.”
– Carol Dweck

Zelfstandig ... met een TassCoffee

Ik nam de sprong naar het zelfstandig werken. Ik mocht van mezelf gaan voor mijn professionele dromen, tijd nemen voor het gezin en de kinderen, een helpende en autonome ideeënfontein zijn met autonomie, variatie en uitdaging, … het leek allemaal samen te vallen. Had ik jaren eerder maar loopbaanbegeleiding gehad of iemand die me liet stilstaan bij wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik wil. Het had me veel tranen, schuldgevoel, gevoel van incompetentie en stress bespaard.

Dat legt natuurlijk de link waarom ik de stap zette om te starten met een eigen coaching- en consulting praktijk ‘TassCoffee’. ​

Dagelijks sta ik  nu stil met mensen bij het (her)ontdekken van identiteit, kwaliteiten en talenten, waarden en existentiële drijfveren. Ik heb het gevoel dat je meer voldoening en tevredenheid  ervaart als je hebt kunnen stilstaan bij wat belangrijk voor je is, waar je heen wil en hoe je je kwaliteiten kan inzetten om moeilijkheden te overwinnen en tevreden te kunnen zijn in een job, je gezin, je sociale leven …

Gek vond ik het, dat de wat rijpere volwassenen niet per sé een sterker en beter beeld hebben van wie ze zijn en wat ze willen dan jongeren, managers niet sterker hun existentiële verhaal zien dan de starter, de jongere met moeilijkheden soms helemaal in de war is omdat in de zoektocht naar zijn identiteit niet lijkt te zijn wat verwacht wordt, …

Het maakt dat ik steeds meer geïntrigeerd raak door ‘identiteit’ en hoe de zoektocht ernaar een impact heeft op gezondheid, tevredenheid en creativiteit in het zoeken naar oplossingen wanneer het moeilijker gaat.

Gun jezelf tijd en groei

Ik laat mezelf nu toe de tijd te nemen om dingen te doen waar ik energie en voldoening van krijg, maar ook om te geloven in mezelf en in wat ik kan.

Ik gun mezelf om inhoudelijk te groeien door o.a. opleidingen te volgen als vertrouwenspersoon, loopbaanbegeleiding, kindertalentenfluisteraar, sociale wetgeving, attachment based family therapy,…

In 2018 startte ik de 4-jarige opleiding bij Korzybski tot oplossingsgericht cognitef systemisch psychotherapeut. Deze opleiding helpt me om jongeren en volwassenen te ondersteunen daar waar het moeilijk gaat in het dagelijks leven zoals weerbaarheid, zelfbeeld, stress, communicatie, angst (bv faalangst),…

Ik volg mijn droom, namelijk iets betekenen voor mensen. Elke keer opnieuw geeft het me een onbeschrijfelijk gevoel als ik een grens verleg en iets kon betekenen voor iemand.

Door onze website te gebruiken, aanvaardt u het gebruik van cookies.